Laurot
Laurot je modrá odrůda odolná k chorobám a škůdcům. Díky tomu je možno vyrobit ekologicky čistá vína. Zatím je tato odrůda ve státních odrůdových zkouškách. Vyšlechtil ji Ing. Miloš Michlovský CSc. ve Šlechtické stanici v Perné u Mikulova.
Víno je zpravidla plné, bohaté chuti s příjemnými ovocnými višňovými tóny, které zráním nabývají charakteru sušených švestek. Při reduktivní technologii kvašení s využitím odbourávání kyselin, dostává toto víno sametovou hebkost.
Gastronomické využití:
Doporučuje se k hovězím steakům, kořenitým úpravám vepřového, zabíjačce a zvěřinovým specialitám.
Víno je zpravidla plné, bohaté chuti s příjemnými ovocnými višňovými tóny, které zráním nabývají charakteru sušených švestek. Při reduktivní technologii kvašení s využitím odbourávání kyselin, dostává toto víno sametovou hebkost.
Gastronomické využití:
Doporučuje se k hovězím steakům, kořenitým úpravám vepřového, zabíjačce a zvěřinovým specialitám.
UMÍSTĚNÍ
- Území obce: Perná
- Správní obvod 2: Mikulov
- Správní obvod 3: Mikulov
- Území NUTS 4: Okres Břeclav
- Území NUTS 3: Jihomoravský kraj
- Území NUTS 2: Jihovýchod
- Turistická oblast: 34 Lednicko - Valtický areál
- Turistický region: Jižní Morava
DALŠÍ INFORMACE: http://www.ahaho.cz
Typ záznamu: Víno
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 24.02.2005 v 14:05 hodin